Apple Vision Pro-lancering: Se billederne fra den helt store dag

Apple Vision Pro er det første helt nye Apple-produkt i lang tid. Derfor blev der heller ikke sparet på noget under selve indvielsen. Billederne her er fra Fifth Avenue-butikken i New York.

Det er en større affære at købe Apple Vision Pro

Pressefoto af Apple. Prøvning af Apple Vision Pro.
Kunder prøver Apple Vision Pro

Man svinger ikke bare kreditkortet, hvorefter man får en pose i hånden. Det er nærmest en kunst at købe Apple Vision Pro.

Købsprocessen inkluderer både en ansigtsscanning, en omfattende demonstration med en medarbejder og nøjagtig tilpasning til kundens hoved. Så skal der muligvis også indsættes linser med styrke.

Den famøse Apple Store på 5th Avenue var proppet, og Tim Cook var også ude for at hilse på fans.

Pressefoto af Apple. Apple Vision Pro Launch med Tim Cook.

De fleste anmeldelser er optimistiske

Anmelderne har ikke været blege for at kritisere Apple Vision Pro. Synsfeltet er begrænset i forhold til andre VR-headsets, batteriet holder ikke til mange timer og headsettet er tungt.

Der eksisterer ikke mange reelle visionOS-apps endnu, øjnene ser mærkelige ud på skærmen udefra, og så er der selvfølgelig prisen. Apple Vision Pro starter på 3.499 USD i USA, men bliver sandsynligvis væsentlig dyrere i Danmark.

Læs også: Apple Vision Pro overblik: Så meget bliver prisen i Danmark!

Men på trods af alt dette, fornemmer jeg en optimisme og begejstring i alle de anmeldelser, som jeg har set. Noget som jeg også fornemmer selv.

Apple Vision Pro giver en følelse, man ikke får, når Apple opgraderer chippen fra M2 til M3 eller skærmen fra mini LED til OLED (som de sandsynligvis gør for iPad Pro i marts). Det her er noget helt unikt.

En anderledes anmeldelse: CaseyNeistat tager rundt i New York med Apple Vision Pro.