Crackgate? Forglasset i Apple Vision Pro revner spontant

Flere og flere ejere af Apple Vision Pro hævder, at forglasset er revnet spontant. Dette er potentielt et kæmpe problem for Apple.

Revnen starter altid fra ét bestemt sted

Adskillige Reddit-brugere har delt billeder af deres Apple Vision Pro med revnede forglas bl.a. her, her, her og her. I Reddits ånd har problemet allerede fået et navn, “Crackgate”.

Revnerne i de fire eksempler starter alle fra bunden af næsebroen. Nogle af revnerne udarter sig som en lige linje op, imens andre er mere sporadiske.

Apple Vision Pros forglas er designet med stor præcision, men i og med det er et helstøbt stykke kurvet glas, er det svært at undgå svage punkter.

Er overophedning årsagen?

Fællesnævneren i de fleste tilfælde er, at Apple Vision Pro var forbundet til batteripakken natten over.

Nogle Reddit-brugere snakker om, at opbevaring i det medfølgende cover og rejseetuiet medvirker til overophedning. Dette ville så skabe ekspansion inde i headsettet, indtil det giver efter ved det svageste punkt.

Læs også: Apple Vision Pro anmeldelse: Disse 9 funktioner er ren magi

Hvad gør de stakkels kunder nu?

Reparationen koster på papiret 300 USD med AppleCare+ og 800 USD uden, men måske skal de uheldige kunder ikke op med kreditkortet igen, så kort tid efter de har smidt 3.499 USD eller mere på Apple Vision Pro.

Der er en rimelig chance for, at dette er dækket af den normale garanti. Set fra Apples synspunkt vil det også være tåbeligt at gøre nogle af deres mest værdifulde kunder utilfredse. 1 god kunde kan nemlig sagtens være 100 gange så meget værd som en anden kunde.

Under alle omstændigheder er det rigtig skidt for Apple, hvis det viser sig, at problemet er vidtomfattende. Det kan evt. sætte en kraftig dæmper på salget af Apple Vision Pro i et stykke tid og måske endda påvirke lanceringen i Danmark og resten af verden, der sandsynligvis finder sted senere på året.

Læs også: Apple Vision Pro overblik: Så meget bliver prisen i Danmark!