Epic Games Store m.m. kommer til iPhone og iPad i Danmark

Opdatering: Apple fjernede Epic Games svenske udviklerkonto, men den er nu aktiveret igen.

Det er officielt! Fra engang i marts bliver det muligt at hente app-butikker fra tredjeparter til iPhone og iPad i Danmark samt andre EU-lande. Epic Games Store bliver bare en ud af mange.

Epic Games holder igen med deres Fortnite-dans

Epic Games, som ejer Fortnite, har længe haft et anspændt forhold til Apple.

I 2020 indførte de en alternativ betalingsmetode i Fortnite, som undveg Apples 30 % App Store-provision. Apple fjernede efterfølgende Fortnite fra App Store, og Epic Games anklagede dernæst Apple for monopolistisk adfærd.

På trods af den gode nyhed for Epic Games, lægger de dog stadig ikke skjul på, at de vil fortsætte deres juridiske kamp mod Apple.

EU’s lovgivning indhentede Apple

Muligheden for at udgive tredjepartsbutikker med apps lanceres i iOS 17.4 i marts som en konsekvens af EU’s Digital Markets Act.

Disse nye app-butikker skal dog stadigvæk godkendes af Apple. De skal demonstrere, at der er mennesker, som gennemgår apps, før de distribueres. Apple fraskriver sig samtidig ansvaret for refusioner.

Det bliver desuden muligt at betale for de nye apps fra tredjepartsbutikkerne både via App Store, alternative betalingstjenester eller via udviklerens hjemmeside.