iPad Pro M1 vs M4: Her er de vigtigste forskelle!

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

iPad Pro M4 har fået en OLED-skærm og en markant bedre chip. Der er også andre væsentlige forskelle på iPad Pro M1 og M4, som du skal bide mærke i, hvis du overvejer at opgradere.

Pengene værd?

Min vurdering af, om det er værd at opgradere fra iPad Pro M1 til M4.

To OLED-paneler for maksimal lysstyrke

Som noget nyt, er M4 iPad Pro udstyret med en OLED-skærm. Den består af to OLED-paneler i tandem og sikrer derved imponerende 1.000 nits lysstyrke.

M1 iPad Pro i 12,9″ har en zonebelyst Mini LED-skærm, imens 11″-modellen har en LED-skærm. Begge er i stand til at levere 600 nits lysstyrke, hvilket stadigvæk er rigtig flot.

Specifikationer11″ iPad Pro M413″ iPad Pro M411″ iPad Pro M112,9″ iPad Pro M1
SkærmUltra Retina XDR-skærm (OLED)Ultra Retina XDR-skærm (OLED)Liquid Retina skærmLiquid Retina XDR-skærm (Mini LED)
FarverSpace Black og sølvSpace Black og sølvSpace Grey og sølvSpace Grey og sølv
ProMotionJaJaJaJa
ChipM4M4M1M1
CPUOp til 10 kernerOp til 10 kerner8 kerner8 kerner
GPU10 kerner10 kerner8 kerner8 kerner
Neural engine16 kerner16 kerner16 kerner16 kerner
Kamera12 MP vidvinkelkamera12 MP vidvinkelkamera12 MP vidvinkelkamera og 10 MP ultravidvinkelkamera12 MP vidvinkelkamera og 10 MP ultravidvinkelkamera
IDFace IDFace IDFace IDFace ID
Højttalere4444
Mikrofoner4455
WiFiWi‑Fi 6EWi‑Fi 6EWi‑Fi 6Wi‑Fi 6
Apple PencilUnderstøtter Apple Pencil ProUnderstøtter Apple Pencil ProUnderstøtter Apple Pencil 2 og Apple Pencil USB-CUnderstøtter Apple Pencil 2 og Apple Pencil USB-C
Lagerplads256GB-2TB256GB-2TB128GB-2TB128GB-2TB
Hukommelse8 eller 16 GB RAM8 eller 16 GB RAM8 eller 16 GB RAM8 eller 16 GB RAM

Overvejer du at investere i en M4 iPad Pro med 1 TB eller 2 TB lagerplads? Så har du som noget nyt mulighed for at tilvælge en belægning med nanotekstur, der begrænser genskær, som er forårsaget af omgivelserne.

Ny farvemulighed

M4 iPad Pro kan fås i en flot Space Black-farve, der markerer et skift fra den traditionelle Space Grey, som M1 iPad Pro er tilgængelig i. Begge modeller fås også i sølv.

Hvis du opgraderer til M4 iPad Pro i 13″, får du faktisk den tyndeste iPad nogensinde på blot 5,1 mm og med en vægt på 579 gram (WiFi-modellen). Dette er en betydelig forskel ift. M1 iPad Pro i 12,9″, som er 6,4 mm tyk og vejer 682 gram (WiFi-modellen).

Store forskelle i hardwaren

M4-chippens egenskaber
M4-chippen er baseret på TSMC’s 3nm-chiparkitektur (2. gen.)

M4 chippen er markant hurtigere end M1-chippen. I skrivende stund er der ikke udgivet GeekBench-tests til sammenligning, men jeg forventer i omegnen af 75 % øget CPU-kraft.

M4’s neural engine har også fået et kæmpe boost, så den kan udføre hele 38 billioner operationer per sekund (OPS). Det står i kontrast til M1-chippen, som kan udføre 11 billioner OPS.

Den forbedrede neural engine kommer sandsynligvis til at give bedre mening, når iPadOS 18 og iOS 18 bliver udgivet til juni.

Begge modeller fås op til 2 TB, men M1-udgaven starter ved 128 GB, imens M4-udgaven starter ved 256 GB lagerplads.

M4 iPad Pro har et kamera og en mikrofon mindre

Ultravidvinkelkameraet fra M1 iPad Pro er fjernet, så der i M4 iPad Pro kun er et enkelt bagkamera. Den nyeste model har frontkameraet på den horisontale flade i modsætning til den ældre udgave.

M4 iPad Pro byder på fire mikrofoner af studiekvalitet i modsætning til de fem mikrofoner i M1 iPad Pro. Hvis du opgraderer til nyeste version får du WiFi 6E i modsætning til WiFi 6 for endnu hurtigere internethastighed.

iPad Pro M2 og M4 understøtter forskelligt tilbehør

iPad Pro M4 understøtter kun de nyeste stylus’er fra Apple, nemlig Apple Pencil Pro og Apple Pencil (USB-C). M1-udgaven understøtter derimod Apple Pencil 2 og Apple Pencil (USB-C).

Bemærk også, at iPad Pro M4 kun understøtter det nyeste Magic Keyboard, der blev udgivet på samme tid. iPad Pro M1 understøtter det ældre Magic Keyboard såvel som Smart Folio Keyboard’et.

Begge modeller kan fås i en WiFi- og cellular-udgave. Bemærk, at iPad Pro M4 i cellular-udgaven kun understøtter eSIM, imens iPad Pro M1 i cellular-udgaven både understøtter Nano-SIM og eSIM.

For de fleste vil det ikke være pengene værd at opgradere fra iPad Pro M1 til M4 på trods af de mange forbedringer. Hvis du overvejer at købe den ældre model, kan det sagtens give mening, hvis du finder et godt tilbud på en af brugtportalerne.

Læs også: M4 iPad Pro anmeldelse: Det største spring i rigtig lang tid!