Apple Pencil (USB-C) – Ny iPad stylus til “en rimelig pris”

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

Apple har netop annonceret Apple Pencil (USB-C) i en pressemeddelelse, som de også beskriver som en “mere prismæssigt overkommelig” Apple Pencil.


Specifikationer for Apple Pencil (USB-C)

Den nye Apple Pencil (USB-C) har et design, som minder om Apple Pencil 2 med mulighed for fastgørelse på siden af iPad’en. I modsætning til Apple Pencil 2, kan den ikke oplades, når den er magnetisk fastgjort. Toppen kan i stedet for skydes op, så USB-C porten til opladning bliver synlig.

I modsætning til Apple Pencil 1 og 2, så har den nye model ikke trykfølsomhed. Med trykfølsomhed kan man f.eks. male tyndere med en pensel, hvis man slipper trykket, og male tykkere, hvis man tilføjer tryk.

Det er heller ikke muligt at bruge dobbelttryk til f.eks. at skifte pensler eller få en gratis indgravering, når man bestiller hos Apple, som det ellers er tilfældet med Apple Pencil 2.

Pris og release date

Apple Pencil (USB-C) kan købes hos Apple til 749 kr. Det gør den til den billigste Apple Pencil i Apples webshop.

Kompatibilitet

Apple Pencil (USB-C) er kompatibel med alle iPads, der har en USB-C port:

  • iPad (10. generation)
  • iPad Air (4. og 5. generation)
  • 11″ iPad Pro (1., 2., 3. og 4. generation)
  • 12,9″ iPad Pro (3., 4., 5., og 6. generation)
  • iPad mini (6. generation)

Anmeldelse

Pengene værd?

En af de største grunde til, at folk er villige til at betale dyre domme for en Apple Pencil i stedet for en af de mange billige tredjepartsmodeller, er pga. trykfølsomhed. Uden trykfølsomhed er det sværere at forsvare at bruge 500-600 kr. mere på Apple Pencil (USB-C).

Mange på sociale medier undrer sig over, at Apple udgiver en Apple Pencil så mange år efter deres tidligere udgaver, som umiddelbart er den værste i deres sortiment. En stor del af forklaringen findes i skiftet til USB-C, som EU i praksis har tvunget dem til. Apple Pencil 1 med Lightning port kommer sandsynligvis snart til at udgå fra sortimentet hos Apples webshop, når de skiller sig af med deres sidste Lightning-baserede tablet: iPad 9. generation.

Apple Pencil (USB-C) er derfor til dem med en forkærlighed for Apples egne produkter, som ikke har brug for trykfølsomhed. De fleste kunstnere kan ikke undvære trykfølsomhed, men det kan mange studerende godt.