iOS 18 er annonceret: Glæd dig særligt til disse nyheder!

Sløret er løftet. iOS 18 beriges med kunstig intelligens, RCS-understøttelse, mulighed for at planlægge beskeder og meget mere. iOS 18 release date i Danmark er i september 2024.


Apple Intelligence er et kæmpe spring ind i AI-kapløbet

iOS 18 introducerer Apple Intelligence, der kombinerer AI på enheden med AI i skyen. Denne funktion er dog kun tilgængelig på de nyeste iPhone-, iPad- og Mac-modeller med A17 Pro-chip, M1-chip eller nyere.

Apple Intelligence vil f.eks. kunne søge efter billeder fra én kontaktperson på tværs af apps eller transkribere et telefonopkald.

Med det nye Image Playground app er det muligt at generere dine egne AI-billeder, og Genmoji gør det muligt at genere emoji’s i Beskeder-appen. Se flere eksempler her.

Det unikke ved Apple Intelligence er, at mange af processerne udføres direkte på enheden, hvilket gør det muligt for Apple at sikre brugernes privatliv. Samtidig har Apple indgået et samarbejde med ChatGPT, der står for AI i skyen.

Alt i alt bliver AI langt mere integreret i dit operativsystem og dine apps, så den bedre kan tilpasses dine særskilte behov.

Udskudt i Danmark og andre EU-lande

Apple har besluttet at udskyde lanceringen af Apple Intelligence og andre AI-funktioner i EU i 2024.

Dette skyldes Digital Markets Act, som stiller krav til interoperabilitet på tværs af konkurrerende enheder, hvilket er i konflikt med Apples standarder for privatliv og sikkerhed, der indgår i Apple Intelligence.

Det betyder, at danske iPhone-brugere også går glip af SharePlay og iPhone Mirroring.

Læs mere: Apple Intelligence: Alt du skal vide om Apple’s store AI-sats

Andre vigtige opdateringer i iOS 18

Apple Intelligence har stjålet overskrifterne, men der kommer også flere andre store nyheder i iOS 18, som ikke blot fortjener en sidenote.

Planlæg dine beskeder

Nu er det muligt at planlægge dine beskeder i Beskeder-appen op til 2 uger frem. Undgå at glemme fødselsdagen, som i eksemplet herunder, eller meld dig syg om morgenen, inden du går i seng! Mulighederne er uudtømmelige.

RCS-standard

Apple implementerer RCS-standarden i iOS 18. Det betyder forbedret beskedkommunikation imellem iPhone og Android.

Her er nogle af de fordele, som RCS bringer på banen:

 • Understøttelse af billeder og videoer i højere opløsning
 • Understøttelse af større filstørrelser og fildeling
 • Lydmeddelelser
 • Platformuafhængige emoji’s
 • Live skriveindikatorer
 • Læsekvitteringer
 • Mulighed for også at sende beskeder via WiFi uden omkostninger
 • Forbedrede gruppechats.

Bemærk, at der stadigvæk vil være en grøn bobbel, når man skriver med en Android-bruger.

Sikkerhed i fokus

Sikkerhedsnyheder i iOS 18
Den nye Password-app til venstre og Face ID-krav for at tilgå en app til højre.

Det har længe været muligt at gemme ens adgangskoder sikkert via iCloud, men muligheden har altid været gemt væk under forskellige indstillinger. I iOS 18 kommer der en særskilt Password-app, så det er nemmere at få adgang til, holde styr på og generere adgangskoder.

Derudover bliver det nu muligt at låse bestemte apps, så de kræver Face ID eller Touch ID hver gang, de skal tilgås. Noget som mange har efterspurgt i rigtig lang tid.

Fotos-app

I iOS 18 bliver det muligt at skabe sine egne Minder-feeds i Fotos-appen ved hjælp af AI. Dette sker ved at beskrive konteksten, hvorefter Apple Intelligence vælger passende billeder.

Derudover bliver det muligt at filtrere bestemte typer af billeder væk fra ens primære billed-feed, såsom kvitteringer.

De største designnyheder

iOS 18 introducerer et nyt kontrolpanel, som det ses på det øverste billede. Derudover er det nu muligt at have tomme felter mellem ikonerne på hjemmeskærmen.

Det bliver også muligt at vælge mellem forskellige ikoner eller at farvetone alle ikonerne i en bestemt nuance. Alt i alt giver disse nye funktioner langt mere valgfrihed til at designe en personlig hjemmeskærm.

AirPods

Har du AirPods Pro 2? iOS 18 introducerer en ny gestusbaseret måde at interagere med Siri på. Du kan nu ryste hovedet for at sige “nej” og nikke for at sige “ja”, f.eks. når du modtager et opkald.

Apple introducerer også en ny type støjkontrol, der isolerer stemmer og filtrerer baggrundsstøj fra.

Læs også: Her er de bedste AirPods indstillinger – Husk de skjulte!

Kompabilitet med iOS 18

Her er de iPhones, som er i stand til at køre iOS 18:

 • Alle iPhone 15-modeller
 • Alle iPhone 14-modeller
 • Alle iPhone 13-modeller
 • Alle iPhone 12-modeller
 • Alle iPhone 11-modeller
 • iPhone XS og XS Max
 • iPhone XR
 • iPhone SE (2. og 3. generation)

iOS 18 var rygtet til at blive den største opdatering i lang tid, og jeg mener, at forventningerne er indfriet. Hvor godt Apple Intelligence fungerer i vores dagligdag, og hvor mange af funktionerne, som kommer til EU-lande, er stadigvæk et spørgsmålstegn.

FAQ

Hvornår udkommer iOS 18 i Danmark?

iOS 18 udkommer i september 2024 i Danmark og resten af verden.

Hvilke iPhones er kompatible med iOS 18?

iOS 18 er kompatibel med alle iPhone 15-, 14-, 13-, 12- og 11-modeller, samt iPhone XS og XS Max, iPhone XR og iPhone SE (2. og 3. generation).