Apple Watch Ultra 2 anmeldelse: Trumfer den Ultra 1?

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

Vores anmeldelse er for dig, der overvejer at opgradere fra Apple Watch Ultra 1 til 2, men også dig, som forsøger at vælge imellem de to Ultra-modeller. Læs konklusionerne øverst og de tekniske forskelle længere nede.

Er springet fra Apple Watch Ultra 1 til 2 pengene værd?

Pengene værd?
Udvalgte specifikationer Apple Watch Ultra 2 Apple Watch Ultra
Skærmens lysstyrke 3000 nits (max) 2000 nits (max)
Processor S9 SiP med 64-bit dual-core-processor S8 SiP med 64-bit dual-core-processor
Ultra Wideband-chip 2. gen. Ultra Wideband-chip U1-chip (Ultra Wideband)
Kapacitet 64 GB 32 GB

Apple Watch Ultra 2 har fået en række forbedringer, men ikke noget, der ændrer på det store billede. Derfor vil det for de fleste ikke give mening at opgradere fra Apple Watch Ultra 1 til Ultra 2.

Er det bedst at købe Apple Watch Ultra 1 eller 2?

Hvis du har et alm. Apple Watch eller Apple Watch SE er det nemmere at forsvare en opgradering.

Det kunne f.eks. være, hvis du har behov for de eksklusive Ultra-features:

  • Mere robust design
  • Længere batterilevetid.
  • Handlingsknappen
  • Forbedret GPS
  • Vandtæt til 100 meter og dykkerfunktioner.
  • Ekstrastort design (49 mm urkasse)

Apple Watch Ultra 2 er selvfølgelig bedre end Apple Watch Ultra 1. Hvis du kan spare over 1.000 kroner på den ældre generation, så fortjener den i det mindste at blive overvejet.

Tekniske forskelle på Apple Watch Ultra 1 og 2

Apple Watch Ultra 2 har fået mange af de samme features som Apple Watch Series 9 heriblandt S9-processoren, der er 30 % hurtigere end S8-processoren.

Den nye dobbelttrykfunktion gør det muligt at håndtere opkald, alarmer m.m. blot ved at trykke tommelfingeren og pegefingeren sammen to gange.

Skærmen på Apple Watch Ultra 2 har nu en maksimal lysstyrke på hele 3.000 nits. Denne opgradering vil falde i særlig god jord hos atleter, der ofte opholder sig i kraftigt sollys eller under havets overflade.

Den nye 2. gen. Ultra Wideband-chip giver mere præcis lokalisering. Nu kan du også finde din iPhone fra dit Apple Watch vha. visuel, haptisk og hørbar vejledning.

Apple Watch Ultra 1 og 2 har begge ca. 36 timers batterilevetid, men i energisparetilstand har 2’eren 72 timers batterilevetid, imens 1’eren blot har 60 timers batterilevetid.

Apple Watch Ultra 2 har fordoblet lagerplads på 64 GB, men de fleste med et nyere Apple Watch bruger langt fra den tilgængelige lagerplads.

Siri er nu i stand til at håndtere kommandoer direkte på uret uden om cloud-forbindelse pga. den dobbelt så hurtige neural engine. Siri er samtidig blevet i stand til at rapportere sundhedsdata. Spørg f.eks. Siri om, hvad din puls er.

Du kan også kontrollere din HomePod, når det nyere ur er i nærheden. Her vil der helt automatisk komme en kontrolmenu frem på skærmen.

Apple fremhæver desuden, at Apple Watch Ultra 2-produktionen er 100 % CO2-neutral.