Top 5 nye macOS Sonoma specifikationer og kompatibilitet

macOS Sonoma udkom d. 27. september. Her er de 5 bedste specifikationer, som du bliver nødt til at prøve med det samme efter opdatering!


Interaktive widgets er den mest bemærkelsesværdige forbedring

Nu er det muligt at placere interaktive widgets på skrivebordet. Du kan også bruge dine iPhone-widgets, også selvom appen ikke er installeret på din Mac.

Widgets bliver grå og lægger sig i baggrunden, når du åbner en app eller et vindue, så de ikke forstyrrer.

Du tilføjer widgets ved at trykke på datoen i øverste højre hjørne. Tryk derefter “Rediger widgets” og træk dem ud på skrivebordet.

Eksempel på hvordan interaktive widgets kan bruges på baggrunden i macOS Sonoma

I mit første forsøg, har jeg fyldt hele min sekundære skærm med widgets. Jeg bruger Påmindelser-widgets to steder med forskellige lister. Jeg bruger også fire Fotos-widgets, der tilfældigt vælger billeder fra mine kunstalbums. Vejr-appen er DMI’s, og jeg bruger også widgets til Kalender, Hjem (styring af mit smart home) og Genveje.

Nye, flotte skærmskånere

De nye skærmskånere afspiller et kort klip på login-skærmen, og også lige efter du er logget ind. Du bliver spurgt, om du vil prøve den nye Sonoma-skærmskåner (vinegn i Californien) eller beholde din gamle, når du opdaterer til macOS Sonoma. Den er virkelig flot lavet, så giv den et skud.

Safari-profiler – skift let mellem arbejde og privat

Hold dine browseraktiviteter adskilte f.eks. med en privat profil og arbejdsprofil. Både dine udvidelser, historik, cookies, fanegrupper og favoritter holdes adskilte, og du kan hurtigt skifte frem og tilbage imellem dine Safari-profiler.

Dette er en feature, som Chrome, Edge, Firefox etc. har haft i lang tid, men ikke desto mindre praktisk for dem, som foretrækker Safari.

Web apps – Anderledes måde at nyde din yndlingshjemmesider

Gør dine yndlingshjemmesider til web apps. En web app er en applikation, der åbner en udvalgt hjemmeside. Web apps er mere minimalistiske end browsere f.eks. uden værktøjslinje. Derudover kan du også tilføje web apps til din dock.

Spilfunktion prioriterer alle ressourcer til gaming

Den nye Spilfunktion giver spil maksimumprioritet, så din GPU og CPU ikke bruger dyrebare ressourcer på andre applikationer. Derudover reduceres latenstiden til trådløst tilbehør som AirPods, og hvis du f.eks. har tilsluttet en Xbox- eller PS5-controller.

macOS Sonoma-kompatibilitet

Disse Macs er kompatible med macOS Sonoma:

  • iMac 2019 og nyere
  • MacBook Air 2018 og nyere
  • MacBook Pro 2018 og nyere
  • Mac Pro 2019 og nyere
  • Mac Studio 2022 og nyere
  • Mac mini 2018 og nyere
  • iMac Pro 2017