Apple Pencil Pro anmeldelse: Ideel for kunstnere!

Apple Pencil Pro er forbedret, men ikke revolutioneret ift. Apple Pencil 2. Bliv klogere på de nye funktioner, og om den også er pengene værd i min Apple Pencil Pro anmeldelse. Bemærk kompatibilitetsbegrænsningerne nederst!

Apple Pencil Pro vs. Apple Pencil 2: Her er de væsentligste forskelle

Apple Pencil Pro har fået flere nye funktioner, der er med til at gøre livet en smule lettere.

Sammenligningstabel imellem alle Apple Pencil's

Nu kan man rotere stylus’en, imens man tegner og derved ændre retning på tegneværktøjer.

Derudover giver den nye klemfunktion hurtigt adgang til at skifte værktøjer, stregtykkelse og farver i diverse kreative apps.

Både klem og dobbelttryk giver et haptisk feedback, så man ikke bliver i tvivl, om handlingen er gennemført.

Hvis du ofte mister din Apple Pencil kommer du sikkert også til at få glæde af den nye integration med Find-appen.

Læs også: M4 iPad Pro anmeldelse: Det største spring i rigtig lang tid!

Uundværlige funktioner, der også findes i tidligere modeller

Apple Pencil Pro ligger fantastisk i hånden og kan ligesom Apple Pencil 2 fastgøres magnetisk og oplades på siden af iPad’en.

Svævefunktion har været en af de største opgraderinger i lang tid, som gør det muligt at se, hvor man trykker, inden stylus’en berører iPad’en. Dette understøtter Apple Pencil Pro selvfølgelig også sammen med Apple Pencil 2 og Apple Pencil (USB-C).

Dobbelttryk-funktionen fra Apple Pencil 2 går også igen. Her kan man hurtigt skifte imellem to funktioner som f.eks. viskelæder og blyant.

Læs også: M2 iPad Air 6 anmeldelse (sammenlignet med M1 iPad Air 5)

Er Apple Pencil Pro pengene værd?

Apple Pencil Pro er prissat til 1.199 kr. på apple.dk, hvilket er præcist den samme pris som Apple Pencil 2. Alternativt kan Apple Pencil (USB-C) købes for 699 kr., men denne version adskiller sig ikke væsentligt fra billige off-brand-versioner, der kan købes på Amazon til i omegnen af 200 kr.

Med trykfølsomhed, dobbelttryk, klem og svævefunktion er Apple Pencil Pro den perfekte stylus til kunstnere, men alle disse funktioner er måske overflødige for studerende, der blot har brug for at tage noter. Her vil en billigere variant potentielt give mere mening.

Apple Pencil Pro kompatibilitet

Det er vigtigt at bemærke, at Apple Pencil Pro kun er kompatibel med de nyeste iPad’s, hvilket er iPad Pro med M4-chip og iPad Air med M2-chip. Ingen ældre iPad’s kan derfor benytte Apple Pencil Pro.

De allernyeste iPad’s er dog ikke kompatible med Apple Pencil 2, men stadigvæk med Apple Pencil (USB-C). Det er vigtigt, at du tjekker din iPad’s Apple Pencil-kompatibilitet, inden du køber!