Er iPhone vandtæt? Tjek vandtæthed for alle iPhones her

Hvor meget vand kan en iPhone egentlig tåle? Det afhænger af dens IP-klassificering, men også af slid og reparationer.

Vigtigt: Læs hele artiklen for at forstå alle forhold, der har betydning for vandtæthed.

Er iPhone 15 vandtæt?

iPhone 15, iPhone 15 Plus, iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max har alle en IP68-klassificering. Dette betyder, at de kan tåle nedsænkning i ferskvand i op til 30 minutter ved en dybde på op til 6 meter.

Så meget vand kan ældre iPhones tåle

Mockup af iPhones, der sprøjtes med vand.
  • iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X, XR og SE (2. gen. og 3. gen.) har en IP67-klassificering, hvilket betyder, at de kan modstå nedsænkning i vand på op til 1 meters dybde i 30 minutter​​​​.
  • iPhone XS og XS Max har en IP68-klassificering, hvilket betyder, at de kan modstå nedsænkning i vand på op til 2 meters dybde i 30 minutter​​​​.
  • iPhone 11 Pro og 11 Pro Max har også en IP68-klassificering, men de kan derimod modstå nedsænkning i vand på op til 4 meters dybde i 30 minutter​​​​.
  • iPhone 12-, 13- og 14-modellerne har ligeledes en IP68-klassificering, men kan modstå nedsænkning i vand på op til 6 meters dybde i 30 minutter​​​​.

IP-klassificering forklaret

IP-klassificeringen (Ingress Protection) måler iPhones og andre enheders beskyttelse mod støv og væsker.

Det første tal (0-6) angiver støvbeskyttelse, hvor 6 betyder fuldstændig støvtæthed.

Det andet tal (0-9) angiver vandtæthed, hvor et højere tal betyder bedre beskyttelse.

Dét her, skal du være opmærksom på!

Vandtæthed er ikke permanent og kan aftage over tid både ved normal brug, men især efter iPhone-reparationer.

Selv om IP-klassificeringen tillader det, bør iPhones aldrig nedsænkes i vand med vilje.

IP-klassificeringen siger kun noget om vandtæthed i ferskvand, men ikke i saltvand eller ved kontakt med flydende kemikalier.

Har din iPhone været udsat for en vandskade? Find tips til håndtering efterfølgende hos OneFone.

FAQ

Er iPhone 7 vandtæt?

iPhone 7 og iPhone 7 Plus har en IP67-klassificering. Dette betyder, at de er støvtætte og kan modstå nedsænkning i ferskvand på op til 1 meter i 30 minutter​.

Er iPhone 8 vandtæt?

iPhone 8 og iPhone 8 Plus har fået en IP67-klassificering. De er designet til at være støvtætte og kan modstå nedsænkning i ferskvand på op til 1 meter i 30 minutter.

Er iPhone X vandtæt?

iPhone X har en IP67-klassificering, hvilket betyder, at den er støvtæt og kan modstå nedsænkning i ferskvand på op til 1 meter i 30 minutter​.

Er iPhone XS vandtæt?

iPhone XS har en IP68-klassificering, hvilket betyder, at den kan modstå nedsænkning i ferskvand på op til 2 meter i 30 minutter.

Er iPhone SE vandtæt?

iPhone SE 2. generation og 3. generation har en IP67-klassificering, som betyder, at de kan modstå nedsænkning i ferskvand på op til 1 meters dybde i 30 minutter​​​​.

Er iPhone 11 vandtæt?

iPhone 11 er tildelt en IP68-klassificering. Denne model er designet til at modstå nedsænkning i ferskvand på op til 2 meter i 30 minutter​.

Er iPhone 11 Pro vandtæt?

iPhone 11 Pro og iPhone 11 Pro Max har en IP68-klassificering, og de er designet til at modstå nedsænkning i ferskvand på op til 4 meter i 30 minutter​.

Er iPhone 12 vandtæt?

iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, og iPhone 12 Pro Max har en IP68-klassificering. Disse modeller kan tåle nedsænkning i ferskvand på op til 6 meter i 30 minutter.

Er iPhone 13 vandtæt?

iPhone 13, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro, og iPhone 13 Pro Max har en IP68-klassificering. De er designet til at modstå nedsænkning i ferskvand på op til 6 meter i 30 minutter​.

Er iPhone 14 vandtæt?

iPhone 14, 14 Plus, 14 Pro, og 14 Pro Max har alle en IP68-klassificering. De er designet til at være støvtætte og kan tåle nedsænkning i ferskvand i op til 30 minutter ved en maksimal dybde på omkring 6 meter.