Sådan skifter du søgemaskinen i Safari på din iPhone

Vil du skifte søgemaskinen på din iPhone? Tjek min hurtige guide, og bliv også klogere på, om der nogensinde kommer en særskilt Apple søgemaskine.

Sådan ændrer du søgemaskinen på din iPhone (trin for trin)

Hvis du ønsker at skifte søgemaskinen i Safari til noget andet på din iPhone, så start ned at gå ind i Indstillinger og dernæst Safari:

Tryk på Søgemaskine:

Vælg din ønskede søgemaskine. Nogle vælger f.eks. DuckDuckGo pga. privatliv eller Ecosia pga. deres grønne visioner:

Apple ønsker ikke at konkurrere med Googles søgemaskine

Eddy Cue, Apples Senior Vice President of Services, har i en nylig retssag mellem Google og USA bekræftet, at Apple ikke arbejder på at udvikle sin egen søgemaskine. Cue understregede, at Googles søgemaskine er den bedste for brugerne og forsvarede Apples aftale med Google.

Ingen Apple søgemaskine på vej

Det anslås, at Google betaler Apple 19 milliarder dollars i 2023 for at være standardsøgemaskine på Apple-enheder.

Valget om ikke at præsentere alternative søgemaskiner under iPhone-opsætningen blev truffet for at gøre opsætningsprocessen hurtigere og mindre frustrerende for brugerne.

Retssagen mellem Google og USA var en antitrustsag indledt af det amerikanske justitsministerium. Flere af Apples topchefer, herunder Eddy Cue, blev indkaldt som vidner.

Ifølge Cue har Apple ikke overvejet at oprette sin egen søgemaskine, fordi der ikke findes en bedre løsning end Google, hverken før eller nu. Tim Cook, Apples CEO, har også tidligere udtalt, at Google er den bedste søgemaskine.