Hvad kan et Apple Watch? Her er 9 praktiske funktioner

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

Hvad kan et Apple Watch, og er det overhovedet pengene værd? Her er 9 praktiske funktioner, så du kan vurdere ud fra dine behov og dit budget.


Haptisk alarm – den blideste måde at vågne op på

iPhone har for længst destrueret det engang store marked for vækkeure, men det kan stadig gøres bedre.

Apple Watch kan vække dig med haptiske vibrationer. Det er en nænsom, men stadigvæk pålidelig måde at vågne op på.

Personligt misser jeg aldrig alarmen, men hvis du sover exceptionelt tungt, eller skal nå et fly, vil jeg stadigvæk anbefale at sætte en iPhone-alarm til fem minutter senere.

Det er også den perfekte alarm til at huske møder på kontoret, da den ikke forstyrrer kollegaerne. Derfor er den også perfekt, hvis man sover i samme seng som sin partner, men man vågner på forskellige tidspunkter.

Sportstracking – gør din sundhed til et spil

Apple Watch på håndled med de 3 ringe til sportstracking

Apple Watch er først og fremmest populært pga. sportstracking. Man er i stand til at tracke forskellige sportsdiscipliner både med den indbyggede app og med tredjepartsapps, som alt sammen synkroniseres med Sundhed-appen.

De 3 aktivitetsringe giver et visuelt overblik over kalorier forbrændt, aktivitetstid og stående timer baseret på dine egne mål.

Læs også: Er Apple Watch 9 pengene værd?

Søvndata – unødvendigt for de fleste

Apple Watch giver også mulighed for basal tracking af søvn både med den indbyggede Sundhed-app eller tredjepartsapps som f.eks. AutoSleep.

Du får indsigt i, hvornår du befinder dig i de forskellige søvnstadier, og hvor meget søvn du får sammenlagt. I realiteten kræver disse målinger mere avancerede sensorer. Så tag dit Apple Watch’s søvndata med et gran salt.

Tidsnedtælling – aldrig mere sort lasagne

Det er hurtigere at igangsætte en timer på Apple Watch end på iPhone, og du kommer ikke til at gå væk fra din timer i modsætning til din iPhone.

Apple Pay – den hurtigste betalingsmetode

Med Apple Pay på Apple Watch skal du blot trykke to gange og holde håndleddet over en chip-understøttet betalingsterminal.

Apple Pay er i princippet en forlængelse af dit betalingskort, og der er ingen ekstragebyrer. Apple Pay kan bruges næsten over alt i Danmark, men dette er ikke normen i alle lande.

Og som en ekstra bonus, får du af og til et “Ej, det var da smart” af ekspedienten. I hvert fald, hvis du er fra Jylland.

Apple Genveje (Shortcuts)

Genveje-appen på Apple Watch Series 7
Apple Watch Series 7, som er købt brugt. Det er en god generation at gå efter på brugtmarkedet.

Genveje er Apples app, som gør det muligt at kombinere forskellige handlinger med ét klik. Hvis du benytter HomeKit, kan du f.eks. skabe en genvej til at slukke alt lys og ændre Fokus-funktionen, efter du har lagt dig i sengen.

Genveje er for avancerede brugere, men der er stadigvæk nogle træls begrænsninger, og det er heller ikke alt, man kan styre på sit Apple Watch.

Læs også: Er Apple Watch Ultra 2 pengene værd?

Beskeder og mails

Læs dine beskeder og e-mails på dit Apple Watch. iMessages og SMS’er registreres ikke som læste. Derved glemmer du ikke at besvare dem senere på din iPhone.

Du kan dog også besvare med Siri-baserede kommandoer direkte fra dit Apple Watch eller med Watch-tastaturet på udvalgte større Apple Watch-modeller.

Vejrudsigt

Apple watch med hvid rem, der viser vejret

Tjek lynhurtigt, om du skal have træningsjakken på, eller om en T-shirt er nok til din løbetur. Det er yderst praktisk at have vejrudsigten direkte på håndleddet.

Lydafspilning

Både Apple Music og Spotify har Apple Watch-apps til at skifte sange og andre basale funktioner. Du kan også uploade sange, som du kan lytte til offline på din løbetur.

Du kan ligeledes kontrollere apps til podcasts, lydbøger m.m., hvis appen også har en Apple Watch-version (hvilket Apples egne apps og mange af de store tredjepartsapps har).

Så er Apple Watch rent faktisk pengene værd?

Dette er 100 % subjektivt. Man kan sagtens undvære et Apple Watch, men det gør også livet en smule nemmere og mere sammenhængende.

Derfor kan Apple Watch også forsvares, selv for folk der holder pengene tæt på kroppen. Især fordi det billige Apple Watch SE og brugte modeller fra tidligere generationer stadigvæk har langt de fleste funktioner, som de nyere og lidt dyrere modeller har.

Hvis du vælger at købe et Apple Watch, så husk at bruge lidt tid på at indstille det, så det også passer til din hverdag.

Det er f.eks. ikke alle, som ønsker en stemmemeddelelse om, at man har nået dagens mål for stående timer, imens man står ved kassen.