Foldbar iPhone på vej? Apple møder nye problemer i 2024

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

Ja, der er sandsynligvis en foldbar iPhone på vej, men næppe foreløbigt. Her kan du blive klogere på dette nærmest legendariske rygte, der måske kun overgås af Apple Car i legendestatus.

Rygtets troværdighed

Chancen for at, der udgives en foldbar iPhone inden udgangen af 2025

Historien om den foldbare iPhone

Der har længe været snak om en foldbar iPhone, og de fleste anerkendte Apple-analytikere har budt ind med deres prognose.

I 2016 opstod de første rygter om en foldbar iPhone. LG skulle tilsyneladende masseproducere foldbare skærme til Apple, men det viste sig ikke at holde stik.

I 2017 blev det ændret til, at Apple og LG skulle indgå et direkte samarbejde omkring udviklingen af de foldbare skærme.

I 2019 skiftede fortællingen kurs. Samsung slog igennem med deres egne foldbare smartphones, og det tydede nu på, at det var Samsung, som skulle levere den komplicerede skærmteknologi til Apple.

Pressefoto af Samsung Galaxy Z Fold5
Den foldbare Samsung Galaxy Z Fold5. Kilde: Samsung

i 2020 havde Apple allerede indsendt adskillige patenter på foldbare teknologier, og Samsung havde allerede leveret flere prototyper til Apple.

I 2021 rygtedes det, at Apple var i de tidlige stadier med at udvikle en foldbar iPhone, men uden at forpligte sig 100 %.

Forsyningskædeanalytikeren Ming-Chi Kuo hævdede, at Apple ville lancere en foldbar iPhone i 2024, men i 2022 reviderede han sin forudsigelse til 2025 eller senere.

Displayanalytiker Ross Young mener heller ikke, at der kommer en foldbar iPhone før 2025.

The Information hævdede i 2024, at Apple arbejder på to foldbare iPhone-prototyper med et clamshell-design (forestil dig, at den klapper sammen på det korte led). Jeg er ikke fan. Jeg vil hellere have en iPhone, der kan folde sig ud til en iPad.

Senere i 2024 kom det frem, at de nyeste prototyper tilsyneladende ikke lever op til kvalitetsstandarderne, hvilket giver endnu mere usikkerhed.

Samsung Galaxy Z Fold5 udkom i juli 2023.

Der er et spinkelt håb for en foldbar iPhone inden 2025

Det sydkoreanske tech-medie “The Elec” hævder, at Samsung er i gang med at omorganisere deres produktionsenheder for at kunne håndtere Apples første foldbare iPhone. I så fald vil den sandsynligvis udkomme med iPhone 16-modellerne til september.

Jeg tvivler selv på en release i 2024 eller 2025. Det lader til, der er for mange løse ender, og Apple plejer ofte at planlægge udgivelserne flere år frem.

Hvorfor overhovedet gå op i foldbare smartphones?

Foldbare smartphones deler vandene. Nogle elsker dem, mens andre helst vil være fri.

Ulemper

Foldbare smartphones kan være tykkere og tungere end traditionelle modeller, og skærmene kan være mere udsatte for slid og skader.

Hængslet kan akkumulere støv, og foldningen kan forårsage synlige linjer eller krumninger på skærmen.

Fordele

Den store fordel er naturligvis, at man har adgang til en meget større skærm i lommen f.eks. til at se YouTube på toget eller læse en e-bog.

Kommer der en foldbar iPad?

Ifølge det seneste rygte, arbejder Apple allerede nu på en foldbar iPad eller MacBook, som muligvis udkommer før den første foldbare iPhone.