Er Apple (AAPL) en god aktie at investere i?

Apple har millioner af loyale fans og er i øjeblikket dét firma, som har verdens højeste markedsværdi. Derfor er det heller ikke så mærkeligt, at Apple-aktien (AAPL) er populær blandt private investorer.

  • Indlæser aktiekurs...

Dette indlæg er ikke investeringsrådgivning, men blot et udtryk for min personlige holdning til Apple-aktien.

Derfor investerer jeg ikke i Apple

Market makers (store investorer, investeringsfonde etc.) kender allerede til Apples brand-værdi, deres massive profitmarginer, deres enorme kistebund og de lovende produkter i pipeline som f.eks. Apple Vision Pro. Derfor afspejler kursen og P/E-værdien (price per earning) til et vist punkt allerede dette.

Jeg tror, at nuværende indtægtskilder skal overpræstere, og/eller der skal findes nye vækstmuligheder for at få en massiv kursstigning, der ikke blot er konjekturbundet. Her snakkes der meget om software-delen og muligheder i det hurtigt voksende indiske marked som drivende vækstfaktorer. Det er desuden sværere at vækste firmaer, der i forvejen er så store.

2 smilende mænd og 1 smilende kvinde fra Indien

På trods af, at jeg administrerer Aeblenyt.dk og er dybt afhængig af Apples økosystem, så ser jeg ikke Apple-aktien som den gyldne investeringsmulighed, den var engang. Jeg er en “kedelig” investor, der holder sig til de brede, globale indeksfonde.

Måske tager jeg fejl?

Jeg mener heller ikke, at Apple er en dårlig aktie at investere i. Jeg vil heller ikke blive overrasket, hvis Apple overpræsterer det globale marked i løbet af de næste 10 år, selvom jeg formoder det modsatte.

Hvis du vil have live-oplysninger om AAPL, så besøg Yahoo Finance eller lign. sider.

Læs også: Hvem ejer Apple?