iOS 17.1 – Her er de nye funktioner

iOS 17.1 er udkommet med en række nye funktioner, bug fixes og opdateringer til apps.


AirDrop

Hvis du har påbegyndt en AirDrop-overførsel, kan den nu afsluttes via mobildata, hvis den anden enhed er uden for rækkevidde. Indstillingen kan slås til og fra.

Hvis de to enheder er på samme WiFi, men uden for BlueTooth-rækkevidde kan overførslen afsluttes over WiFi.

I iOS 17.1 er det muligt at AirDrop afslutter via mobildata, hvis man slår det til i menuen her.

Apple Musik

I iOS 17.1 er det nu muligt at markere sange som favoritter, hvorefter de bliver tilføjet til biblioteket. Dette kan også gøres fra låst skærm. Favorisering er med til at tilpasse Apple Musiks algoritme ift. din musiksmag.

Det er også blevet muligt at farvematche grafikken til playlister.

Apple Watch

Det er nu muligt at aktivere håndbevægelsen dobbelttryk i Watch-appen på iPhone. Med dobbelttryk er det muligt at afspille musik, besvare opkald etc. ved at trykke pegefingeren og tommelfingeren sammen to gange. Funktionen virker kun på Apple Watch Series 9 og Apple Watch Ultra 2.

Standby

Standby i iOS 17.1

Standby er en relativ ny funktion, som kan vise dine foretrukne informationer som tid, dato, påmindelser og vejr, når din iPhone er tilsluttet strøm og står i vandret position.

I iOS 17.1 er der kommet en ny Display-menu. Det er nu muligt at vælge, om displayet skal slukke enten automatisk, efter 20 sekunder eller aldrig.

Note: Jeg formoder, at Display-menuen kun findes på iPhones med Altid aktiv-skærm. Funktionen findes ikke på min iPhone 13 mini, som automatisk slukker efter 20 sekunder.

Actionknap

Actionknappen er en ny knap, som kan indstilles til at udføre forskellige handlinger. Den findes kun på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max.

Nu kan nogle funktioner ikke længere aktiveres, når telefonen er gemt væk f.eks. i lommen eller i tasken. Dette gælder for disse apps og funktioner: Lommelygte, Kamera, Memoer, Fokus og Forstørrelsesglas. Dette er gjort for at begrænse fejlaktivering, som dræner batteriet.

Baggrund

Nu kan du blande billeder fra et bestemt album som din baggrund. Førhen kunne man blot indstille temaer som “natur” og “byer”.

Andet

  • Dynamic Island vises ikke dobbelt længere, når man trækker skærmen ned.
  • Nu understøttes Nintendo Switch N64-controlleren.
  • Skærmtid synkroniserer nu bedre imellem forskellige enheder.
  • Diverse bug fixes og quality of life-forbedringer.

Kilde: Macrumors

Vil du vide mere om iOS 17 generelt? Så klik her.