iOS 17.2 lanceret: Her er de vigtigste nyheder!

iOS 17.2 er udkommet i Danmark med en masse nye funktioner, bug fixes og endda en helt ny app, Dagbog. Her er de vigtigste opdateringer.

Dagbog-app

Den nye Dagbog-app gør det nemt og smart at føre en dagbog.

Appen kan bl.a. hente informationer fra din iPhone som f.eks. din seneste løbetur eller seneste podcast, så du nemt kan føre dem ind i din dagbog.

Du kan selvfølgelig også starte fra en tom kladde, eller du kan reflektere over en prompt, som appen genererer. Appen understøtter bl.a. billeder, lydoptagelser og lokationer.

Maskinlæringsteknologien bag Dagbog-appen er skabt med henblik på at øge privatlivet.

Læs mere: Apple Journal – Dagbog app til iOS 17.2

3D-videooptagelser

iPhone 15 Pro og 15 Pro Max er nu i stand til at optage videoer med 3D-effekt. Optagelserne kan dog først nydes på Apple Vision Pro, når det engang udkommer i slutningen af 2024 i Danmark. På en iPhone vil de blot ligne alm. videooptagelser.

3D-videooptagelser kan aktiveres ved at gå ind i Indstillinger-appen på en iPhone 15 Pro eller 15 Pro Max, vælge “Kamera” og derefter “Formater”.

Apple Musik

Hvis du går ind i din Apple Musik-app, vælger “Bibliotek” og derefter “Playlister”, vil du kunne se en ny playliste med dine “Yndlingssange”. i iOS 17.1 blev det muligt at markere en sang som favorit, og det er disse sange, som den nye playliste består af.

Der er kommet en ny indstilling, som automatisk overfører favoriserede sange til biblioteket. Den er slået til som standard.

Der er kommet et nyt fokusfilter, så man kan fravælge, at Apple Musik lærer af ens lyttehistorik i en periode. Dette er f.eks. praktisk, hvis man bruger sin iPhone til at spille musik til en fest og ikke vil have sine anbefalinger ødelagte efterfølgende.

Læs også: 6 måneders gratis Apple Music med PlayStation 5

Handlingsknap til oversættelser

Billede af iPhone 15 Pro med den nye Handlingsknap.

Den nye Handlingsknap på iPhone 15 Pro og 15 Pro Max kan nu konfigureres til at oversætte, når knappen holdes inde. Den kan dog kun oversætte fra ét forudindstillet sprog til et andet.

Siri og sundhed

Siri kan nu få adgang til din Sundhed-app og give dig sundhedsrelaterede informationer over tale. Den kan f.eks. svare på spørgsmål om din puls, hvor mange skridt du har taget i dag osv., hvis informationerne er logget via dit Apple Watch.

Siri kan nu også give højdedata og et estimeret ankomsttidspunkt, når du bruger Kort-appen.

Læs mere: iOS 17