iOS 17.4 er udkommet med en kæmpenyhed for EU-lande

iOS 17.4 er udkommet i Danmark og med dét, kan udviklere nu oprette tredjepartsappbutikker til EU-lande. Her er de vigtigste nyheder.

Sluserne er åbnet for tredjepartsappbutikker

Apple gør det nu muligt for andre aktører at åbne en appbutik i EU-lande, hvis de overholder en række krav. Førhen har det kun været muligt at downloade apps gennem Apples officielle App Store.

Apple blev som led i Digital Markets Act påtvunget at åbne op for andre aktører for fortsat at kunne operere i EU-lande.

Europæiske flag i Bruxelles.

I en tidligere pressemeddelelse har Apple udtrykt bekymringer om sikkerhedsrisici ved at tillade andre appbutikker, men at de ville tage de nødvendige skridt for at reducere disse risici. Der burde ikke gå lang tid, før vi ser den første.

Læs også: Epic Games Store m.m. kommer til iPhone og iPad i Danmark

Transskribering i Podcast-appen

Nu er det muligt at nyde ens favoritpodcasts på tekst i Apples egen Podcast-app. Når en podcast bliver uploadet, bliver den automatisk transskriberet, hvis den er på engelsk, fransk, tysk eller spansk.

Har du læst lidt for langt frem? Når man trykker et sted i teksten, vil lyden automatisk hoppe hen til dette punkt. Det er også muligt at søge podcasten igennem for bestemte ord. En genial opgradering for døve, men bestemt også praktisk for andre.

Apple Music

Nyheder i iOS 17.4 ifm. Apple Music.

Der er kommet en række nye playlists, og SharePlay er nu også kommet til HomePod i iOS 17.4.

Denne funktion giver familie og venner mulighed for at styre musikken, der spilles på din HomePod. Indtil videre er det begrænset til Apple Music-appen.

De andre personer behøver ikke engang et Apple Music-abonnement for at deltage. Adgangen deles med en QR-kode, så selvom et familiemedlem er på rejse i Australien, kan de stadigvæk styre musikken i stuen – på godt og på ondt.

Det er nu muligt at genkende musik i det fri og tilføje musikken direkte til dine Apple Music playlists.

Andet

Der udkommer 6 nye emojis og 18 tilføjelser til eksisterende emojis med ansigtet i den modsatte retning.

iOS 17.4 byder også på opdateringer til Apple CarPlay og andre mindre optimeringer og bug fixes.