Kino: Ny videoapp til iPhone af udviklerne bag Halide

Udviklerne bag den populære kameraapp Halide er igang med at udvikle Kino, der er en avanceret videoapp til iPhone. Mange håber på, at Kino kan matche Halides niveau. Kino forventes lanceret i februar, 2024.

Annonceringsvideo af den nye videoapp Kino, som også er optaget i en tidlig version af Kino.

Videooptagelse har længe været en efterspurgt funktion i Halide

Halide-brugere har længe efterspurgt en videofunktion, men teamet bag den populære kameraapp valgte i stedet for at påbegynde Kino i stedet for at implementere funktionen i Halide.

Halide fra 2017 blev især populær pga. kameraappens evne til at tage RAW-fotos, som er mere neutrale billeder. RAW-fotos er bedre egnede til billedredigering efterfølgende, og Kino kommer til at gøre noget i samme stil.

Da Apple introducerede Log-videoptagelse, blev Kino skudt i gang

iPhone 15 Pro og 15 Pro Max er de første iPhones med mulighed for at optage video i Log-format. Log-videoer har en flad farveprofil og et bredt dynamisk område, hvilket forbedrer efterbehandlingsmulighederne og bevarer detaljer i både lys og mørke.

Log-videoer er derfor velegnede til professionel videoredigering og muliggør maksimal kontrol over farvekorrektion og eksponering. Det var denne funktion, som katalyserede udviklingen af Kino.

Black Magic har allerede udviklet en professionel videoapp til iPhone, som blev brugt til at optage Apple-eventet d. 31. oktober, 2023. Kino kommer derfor til at få konkurrence.