Guide: Hvilke AirPods er bedst? Der er en klar vinder (2024)

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

Er du i tvivl om hvilke AirPods, du skal vælge? De bedste AirPods afhænger af dine personlige behov og dit budget, men når det så er sagt, er svaret ens for de fleste.


Det korte svar

AirPods Pro 2 er ganske enkelt de bedste AirPods. Lydkvaliteten og støjreduktionen er superb i sådan et kompakt format.

Selvom AirPods 3 er billigere, betyder det ikke nødvendigvis mere value. Man får nemlig rigtig meget for de ekstra penge, som AirPods Pro 2 koster. Nogle personer foretrækker dog, hvordan den alm. udgave sidder i ørene.

AirPods Max adskiller sig væsentligt, da det er over-ear hovedtelefoner. De har den bedste lydkvalitet og aktive støjreduktion, men en dårligere chip og derfor også færre funktioner end AirPods Pro 2.

Sammenligning af de forskellige AirPods

Her er en sammenligning af de seneste AirPods fra de tre serier.

SpecifikationerAirPods Pro (2. gen)AirPods MaxAirPods (3. gen.)
Pris (apple.dk)2.199 kr.4.599 kr.1.699 kr.
FarverHvidSølv, Space Grey, Himmelblå, Lyserød, GrønHvid
Tilpasset lydJaNejNej
Aktiv støjreduktionJaJaNej
Transparent lydJaJaNej
Opmærksomhed på taleJaNejNej
BetjeningTouch-betjeningKroneTryksensor
ChipH2H1H1
SiriJaJaJa
Afspilningstid6 timer (Op til 30 timer med etui)20 timer6 timer (Op til 30 timer med etui)
Automatisk skift mellem enhederJaJaJa

Der er adskillige funktioner, som er ens for alle modeller heriblandt rumlig lyd, Siri-kompabilitet og automatisk skift imellem Apple-enheder. Herunder dykker jeg dog primært ned i forskellene.

AirPods Pro 2

AirPods Pro 2 fås nu i en USB-C-version med MagSafe-opladningsetui, men Lightning-udgaven sælges stadigvæk.

Her får man markant bedre støjreduktion og lydkvalitet ift. første generation. Den nye akustiske arkitektur og den moderne H2-chip gør virkelig en forskel.

AirPods Pro 2 er den eneste model med “Tilpasset lyd”, hvor lydstyrken tilpasses omgivelserne. Jeg har selv deaktiveret funktionen, da den ofte er forsinket og ikke pålidelig nok.

Transparent lyd er derimod langt mere brugbar. Her forstærkes lyden fra omgivelserne, og derfor er det perfekt, når man handler ind, snakker i telefon eller skal være ekstra opmærksom i trafikken.

AirPods Pro 2 er også opmærksom på tale. Med denne indstilling lukkes der automatisk mere lyd ind fra omgivelserne, når du selv begynder at snakke.

Med den avancerede touch-betjening er det nu også muligt at stryge op og ned for at justere lydstyrken. Dette kommer oven i de generelle AirPods-betjeningsmuligheder som at skifte sang, pause, skifte imellem lydfunktioner etc.

AirPods Pro 2 er den klart bedste model i det velkendte AirPods-designformat og vil for de fleste være en kæmpe livsstilsopgradering. Jeg indrømmer gerne, jeg har dem i ørene det meste af dagen.

AirPods Max

AirPods Max er et godt bud på de bedste high-end trådløse over-ear høretelefoner for Apple-brugere, men er i skarp konkurrence med bl.a. Sony og Bose, der muligvis giver bedre valuta for pengene.

Beats by Dr. Dre, som er ejet af Apple, laver også over-ear høretelefoner, der er kompatible med mange af funktionerne i Apples økosystem.

Med AirPods Max får man også transparent lyd og væsentligt længere batterilevetid end de andre modeller, hvis man ikke tæller opladningsetuiets kapacitet med.

AirPods Max føles behagelige og eksklusive at have på og passer til de fleste hovedtyper, selvom de er tungere end normen. Mesh-designet er også rigtig lækkert, og Apple har udgivet nogle flotte farvekombinationer.

AirPods 3

AirPods falder ned. Mockup.

AirPods 3 har ikke silikonespidser, og derfor isolerer de passivt dårligere for lyden end AirPods Pro 2. De har heller ingen aktiv støjreduktion, hvilket hurtigt kan blive en afhængighedsdannende feature.

Silikonespidser, som stikkes ind i øret, er dog ikke for alle. Hvis man vil have de billigste AirPods med mange af de fordele, der er i Apples økosystem, så er AirPods 3 stadigvæk et acceptabelt valg.

Sammen med AirPods Pro 3 følger der et opladningsetui med, så man kan få væsentligt længere batteritid ud af dem uden en reel oplader. De er udstyret med en tryksensor, der giver mulighed for at skifte sange, pause etc.

Giver det mening at købe brugte AirPods?

Brugtmarkedet for AirPods er knap så attraktivt ift. andre Apple-produkter. Man skal være opmærksom på nedslidte batterier, falske modeller, og så er der selvfølgelig også det hygiejnemæssige aspekt.

Kommende AirPods

Er du et tålmodigt menneske? Her er de seneste AirPods-rygter, som du selv må vurdere, om det er værd at vente på:

  • AirPods 4 udkommer sandsynligvis til september 2024 sammen med iPhone 16.
  • AirPods Max med USB-C udkommer sandsynligvis også til september 2024 (pga. EU-lovgivningen vedr. USB-C), men får næppe andre opgraderinger.
  • Du skal ikke forvente AirPods Pro 3 før september 2025.
Hvad er de bedste AirPods?

De bedste AirPods for de fleste er AirPods Pro 2.