Bedste Apple Watch i 2024? Den ultimative guide

Redaktionel integritet er kernenLæs mere i alle vores artikler. Artiklen indeholder affiliate links og/eller sponsorerede links, og derfor er artiklen en annonce, ifølge loven. Vi lader dog aldrig dette påvirke vores redaktionelle indhold.

Er du i tvivl om, hvilket Apple Watch du skal vælge i 2024? Her er de modeller, du skal have kig på i år alt efter dit behov og budget.

Bemærk, at der sandsynligvis udkommer nye modeller i september sammen med iPhone 16, og at der i 2024 muligvis er en stor opgradering i vente med Apple Watch X.


Det korte svar

Det bedste Apple Watch til de fleste er Apple Watch Series 9.

Apple Watch SE (2. gen.) er et fint budgetvalg, hvis du kan undvære div. sensorer, Altid aktiv-skærm og hurtigopladning.

Apple Watch Ultra 2 er det ur med de klart bedste specifikationer og er specialdesignet til ekstremsport. Dets store 49 mm skærm og høje pris gør det dog mindre attraktivt for den alm. bruger.

Hvis du kan finde exceptionelle tilbud på Apple Watch Series 7, 8 eller Ultra 1 hos tredjepartsforhandlere, er dette også gode muligheder.

Hvis du køber brugt, så gå primært efter Apple Watch Series 5-8 og Apple Watch Ultra 1.

SpecifikationerApple Watch SE (2. gen.)Apple Watch Series 9Apples Watch Ultra 2
UrkasseAluminium på 44 mm eller 40 mmaluminium eller rustfrit stål på 45 mm eller 41 mmTitanium på 49 mm
SkærmRetina-skærm op til 1000 nitsAltid aktiv-Retina-skærm op til 2000 nitsAltid aktiv-Retina-skærm op til 3000 nits
ChipS8 SiPS9 SiPS9 SiP
Håndbevægelsen dobbelttrykNejJaJa
Iltniveau i blodet-appNejJaJa
EKG-appNejJaJa
TemperaturmålingerNejJaJa
Min cyklus-appJaJa og med estimeret tidspunkt for ægløsningJa og med estimeret tidspunkt for ægløsning
SirenefunktionNejNejJa
Vandsport ved høj hastighedIkke egnetIkke egnetBedre egnet
DybdemålingNejNejFritidsdykning ned til 40 m
GPSJaJaPræcisions-GPS med dobbeltfrekvens
BatterilevetidOp til 18 timerOp til 18 timerOp til 36 timer
HurtigopladningNejJaJa

Apple Watch Series 9 – bedst for de fleste

Apple Watch Series 9 er det bedste Apple Watch til de fleste og fås både med 41 mm og 45 mm skærm. 41 mm-modellen passer de fleste, mens 45 mm-modellen kan virke stor, hvis man har små håndled. Det er selvfølgelig alt sammen smag og behag.

Hvis du vælger Apple Watch Series 9, skal du også beslutte, om du vil have mobilt internet eller ej. Alle modeller har GPS, men med mobilt internet kan du f.eks. også modtage opkald uden din iPhone i nærheden.

Vær opmærksom på, at du så skal betale et ekstra abonnement for dit Apple Watch hos din mobiludbyder. Det er heller ikke alle danske mobiludbydere, som tilbyder eSIM til Apple Watch.

Apple Watch Series 9 kommer også med et væld af sensorer heriblandt til måling af EKG, iltniveau i blodet, temperatur og puls. Vær dog opmærksom på, at ikke alle sensorer er lige nøjagtige pga. de fysiske begrænsninger ved at have en sensor, som kun rammer håndleddet.

Med Apple Watch Series 9 får man også andre vigtige funktioner som hurtigopladning, høj maksimumlysstyrke på 2.000 nits og Altid aktiv-skærm, så man ikke behøver at dreje sit håndled for at se klokken.

Dette er også første generation, som understøtter håndbevægelsen dobbelttryk. Denne nye funktion gør, man kan styre sit ur ved at trykke pegefingeren og tommelfingeren sammen to gange, hvilket f.eks. er praktisk under træning.

Med den nye 2. generations Ultra Wideband-chip får man endnu mere præcis lokalisering. Derfor kan man bl.a. finde sin iPhone med vejledninger fra uret.

Apple Watch SE (2. gen) – stærkt budgetvalg

Apple Watch SE (2. gen.) er et stærkt budgetvalg, men med væsentlige kompromiser. Man får ikke sensorer til at måle iltniveau i blodet, EKG eller temperatur.

Apple Watch SE (2. gen.) har ikke Altid aktiv-skærm, så derfor skal man dreje sit håndled eller trykke på skærmen for at tænde den.

Chippen er en generation ældre, og hurtigopladning understøttes ikke. Hurtigopladning er især vigtigt for dem, som sover med deres Apple Watch for at udnytte den haptiske alarm og søvntracking.

Hurtigopladning lader ca. 33 % hurtigere og er derfor en stor fordel, hvis man f.eks. lader uret op, når man tager et bad.

Apple Watch SE (2. gen.) fås i en model med eller uden mobilt internet. Vælg modellen med mobilt internet, hvis du vil kunne modtage opkald uden din iPhone i nærheden. Husk, at dette kræver et ekstra abonnement hos din mobiludbyder.

Apple Watch Ultra 2 – bedst til ekstremsport

Bagsiden af Apple Watch Ultra 2 med orange rem.

Apple Watch Ultra 2 har flest features og er det ultimative Apple Watch, men mange fravælger det enten pga. dets store 49 mm skærm og/eller dets pris. Derudover er det også designet primært til ekstremsport, hvad end det er ultramaraton eller dykning.

Apple Watch Ultra 2 har en skærm, som understøtter hele 3.000 nits lysstyrke, hvilket er en stor fordel, når man er langt under vandets overflade, eller man cykler i bagende sol.

Med Handlingsknappen kan man forudindstille forskellige kommandoer, som man hurtigt har adgang til ved et enkelt tryk, f.eks. at markere et rutepunkt med kompasset.

Apple Watch Ultra 2 er designet i titanium og har også dybdemåling, dykkercomputer-app, mere præcis GPS og den dobbelte batteritid.

Brugte Apple Watches

Hvis du er villig til at købe brugt f.eks. på DBA, Facebook Marketplace eller refurbished-butikker, kan du ofte spare en del.

De bedste brugte modeller at gå efter er Apple Watch Series 5-8 og Ultra 1.

Når du køber brugt, skal du være opmærksom på batteriets maksimumkapacitet. Hvis det er 85 % eller lavere, så går der ikke lang tid før, at du skal have batteriet udskiftet, hvilket koster løstregnet 800 kr. alt efter reparationsbutikken.

Læs også: Her er 9 praktiske funktioner i Apple Watch

Hvad er det bedste Apple Watch?

Apple Watch Series 9 er det bedste Apple Watch for de fleste. Hvis du har et lille eller mellemstort håndled, vil 41 mm være en god størrelse. De fleste danskere kan også godt undvære eSIM, som gør uret en del dyrere.